Velikonoční nádivka

30. března 2013 v 0:15 | felixa |  Recepty
Právě nyní je ten správný čas na její upečení!

Receptů na velikonoční nádivky je spousta, ale tento patří k našim oblíbeným rodinným a léty prověřeným receptíkům.. je rychlá a pečeme ji nejen na velikonoce.

Ingredience:
10 housek i více
10 vajec (1 houska = 1 vejce)
1 máslo
mléko dle potřeby
3-4 stroužky česneku (i víc)
sůl, pepř, vegeta dle chuti
pažitka, bazalka
majoránka
***
Kdo má rád může přidat kousek nasekaného vařeného uzeného nebo šunky.

Postup:
Do misky nakrájet housky (rohlíky) na kostičky, postupně polévat mlékem a míchat, tolik mléka, jen aby se vsáklo. Chvíli nechat zaležet.
Přidat pepř, vegetu, pažitku, česnek, bazalku.
Máslo rozpustit (nesmí se vařit) a nechat zchladnout (předtím kousek odkrojit na vymazání pekáče).
Dál přidat do misky celá vejce, přisolit, přidat majoránku a vlažné máslo.

Vše dobře promíchat a nalít do vymazaného pekáče s vyššími okraji. Pečeme asi 1/2 až 3/4 hodiny - až se špejle nelepí.

Jíme buď samotné (pak je dobrou přílohou např. zelný či mrkvový salátek), teplé nebo studené, ale můžeme též položit proužek teplé nádivky na talíř vedle dozlatova upečeného králíčka či jiného masíčka. Dobrou chuť!





 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jára D. Jára D. | Web | 2. dubna 2013 v 19:25 | Reagovat

Janičko, to jsou nádherné obrázky. Jsi šikulka.

2 felixa felixa | 17. dubna 2013 v 0:21 | Reagovat

Jára D.: Jarunko moc děkuji za pochvalu :-)

3 viktorka3 viktorka3 | Web | 9. června 2013 v 15:31 | Reagovat

Jani jsou kouzelné jsi šikula zlatím :-)  :-)  :-)

4 motylkov motylkov | 27. června 2013 v 20:44 | Reagovat

felixo, po dlouhé době jsem zavítala i k Tobě. Velikonoční nádivku dělám tak jak je tady popsáno,ale dávám do ni uzené masíčko a pak čekám na první hosty, to jsou moji vnuci i s kamarádama a dají si před hodováním ostatních milých a známých základ a pak se jim dobře hoduje.
Takže recept opravdu odzkoušený a velmi dobrý.
Přeji feli hezký den...Motyl.

5 bylinkyprozdravi bylinkyprozdravi | E-mail | Web | 19. srpna 2013 v 14:20 | Reagovat

Díky za recept. Já ji dělám podobně, ještě přidávám kopřivy a uzené maso

6 Jana Jana | E-mail | 10. března 2014 v 15:21 | Reagovat

Jani nádivku dělám stejně,ale místo bazalky tam dávám nasekané mladé kopřivy,dobře to vypadá i chutná.Krásný den.♥ :-)  :-!  :-?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama